Нещодавно я випадково натрапив ресурс, який на перший погляд здався мені стандартний портал із новинами. Він називається Retro і працює на https://retro.ua/.
Коли я зайшов на сайт, моїм очам постав цікавий мікс матеріалів: публікації про місячні фази, граматичні тонкощі, інструкції з використання тестів, перелік святкових днів і також інформацію про знижки на кшталт "Чорної п'ятниці". Отакий собі вінегрет із корисного!
Мені стало цікаво, і вирішив погортати сайт. В процесі зрозумів, що на сайті зібрано чимало корисної інформації на актуальні для кожного теми: від медичних порад і календарів до описів звичаїв та граматики. Незважаючи на ім'я "Retro", його зміст — це корисні знання, котрі стануть у нагоді щодня.
Найбільше вразила публікація про правила використання двокрапки — чітко описано тонкощі, які зі школи пам'ятаєш нечітко. Звернув увагу на текст про народні традиції у 2026 році. У результаті, портал став незвичайним поєднанням календаря, енциклопедії та довідника, звідки реально дізнатися на багато життєвих запитань.
Де я відшукав пояснення до всього на єдиному ресурсі.