Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: (wave) :ok: (nod)
View more smilies

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by Patrick » 14.06.2013 15:55:06

If it's fixed, I'm not really sure what did it. But most of the changes are also in 1.6.9, so it's probably "safe to update".

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by smithsons » 08.06.2013 04:17:41

I also haven't had the issue recur. Is it safe to update?

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 04.06.2013 03:40:47

I haven't seen the symptom recur yet. Does the new version (1.6.9.2285) have any changes to address this?

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 29.05.2013 17:35:58

Installed. I'll let you know.

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by Patrick » 29.05.2013 13:12:31

Ok, so apparently Dexgrid starts and then immediately shuts down again. And I still have no idea why it would make a difference whether it's started by Dexpot or run manually... :hö:

Please try these. New log if the problem still bla, bla.

dexpot.exe
(1.37 MiB) Downloaded 92 times

Dexgrid.exe
(157 KiB) Downloaded 98 times

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 28.05.2013 22:49:32

After a reboot, I found the symptom again, using this special 2266-cp version. I'm attaching the last 2000 lines of my log.
Attachments
excerpt.log
(98.65 KiB) Downloaded 84 times

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 25.05.2013 08:59:50

I've installed it on both laptops. As it wasn't happening consistently, I won't be able to tell for sure whether it made a difference, at least for a while.

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by sammmoth » 24.05.2013 16:39:52

Patrick wrote:Could someone please try this version? And send a new log if the problem still occurs?

dexpot.exe


I'm trying it with logging on, I'll report back if it happens again. Thanks Patrick

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by Patrick » 23.05.2013 17:45:27

Could someone please try this version? And send a new log if the problem still occurs?

dexpot.exe
(1.37 MiB) Downloaded 95 times

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by Patrick » 23.05.2013 14:52:14

smithsons wrote:Wait, I spoke too soon! Disabling Defender did seem to abate the problem, but it's back again now and enabling/disabling antivirus protection makes no difference. It must have been a fluke

Got a log file?

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by smithsons » 23.05.2013 04:25:01

Wait, I spoke too soon! Disabling Defender did seem to abate the problem, but it's back again now and enabling/disabling antivirus protection makes no difference. It must have been a fluke

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 22.05.2013 19:23:32

The other important point is that this doesn't happen all the time. Right now, since my last restart, Dexgrid started up perfectly fine, with dexpot as the parent. I also tried unchecking the box and rechecking it, and it worked fine. During those two steps, I watched the Dexgrid process go away and come back. I guess I'll have to try some more diagnostics when this happens again.

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 22.05.2013 19:05:18

They won't have any security-oriented applications in common. One is a work laptop, the other is my personal machine.

I've examined the security settings for both the parent "dexpot.exe" and the plugin, and I don't see anything obviously wrong.

I wonder if I can use SysInternals Process Monitor to see an operation fail? I guess I'll experiment with that.

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by Sebastian » 22.05.2013 18:50:08

:dex:,

smithsons wrote:Disabling it fixes the problem for me.

thanks for the tip. Worth a try.

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by smithsons » 22.05.2013 18:25:43

I am having exactly the same problem. Dexpot can only start one plugin executable by itself. It started just today and seems to be a result of a Windows Defender (on Win 8)/MSE definitions update. Disabling it fixes the problem for me.

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by Patrick » 22.05.2013 13:17:59

:dex:

Anything both laptops have in common? Virus scanner, firewall, etc.?

When Dexpot runs with normal user privileges and you click on a plugin checkbox, it issues a shell "open" command itself. The only reason I can think of why this wouldn't work while running the plugin manually does, is that it's being blocked by something (for "security" reasons or so).

Re: Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 20.05.2013 17:49:52

I've now been able to repeat this on two different laptops. They are both Dell Latitudes with Win7, but with very different sets of applications installed.

Dexgrid often has to be run manually from the shell

Post by dkarr » 10.05.2013 17:44:44

I had sent this to the support email address, but I'll mention it here, because it's continuing to happen.

I often find that when starting Dexpot, the Dexgrid plugin isn't running. When I try to turn it on in Settings, clicking the checkbox does nothing. What does work, however, is going to a shell and simply manually running the Dexgrid executable. That appears to work consistently.

I'm attaching the last 1000 lines of my current log, which includes the time that I rebooted my box.
Attachments
dexpot.log
Last 1000 lines of current log.
(36.75 KiB) Downloaded 98 times

Top